Pub anmelder svertekampanje etter at de innførte koronapass

Sammenligningen mellom koronasertifikatet og jødeforfølgelsen under andre verdenskrig har lenge rast på kontinentet. Nå har den nådd Haugesund. Et utested som innførte krav om vaksinepass, opplever at det deles ut flygeblader hvor det står at puben diskriminerer medborgere på grunnlag av medisinsk status.
44Shares

Rabinowitz, som beskriver seg som en billig, brun pub på Facebook, innførte mandag i forrige uke krav om vaksinepass for å hindre smittespredning. Uka etter oppdaget lederen, May Vårum, at minst to personer har delt og hengt opp flygeblader med påstand om at Rabinowitz praktiserer “medisinsk apartheid”.

Daglig leder har bestemt seg for å politianmelde forholdet. Dette skriver Haugesund Avis.

– Vi har innført koronapasset blant annet for å verne om en ansatt som er født med en alvorlig lungesykdom. Vedkommende har selvfølgelig vært redd for å gå på jobb på grunn av smittefaren. Vi har også faste kunder som er utsatt, og de føler seg veldig trygge nå, sier daglig leder May Vårum.

Hun opplyser videre at majoriteten av kundene er fornøyd med ordningen, og kaller hendelsene for hensynsløse og skremmende.

På flygebladene står det at Rabinowitz «ville ha snudd seg i graven hvis han hadde sett hvordan hans tidligere forretning nå har blitt episenter for diskriminering i Haugesund.” Puben er oppkalt etter handelsmannen Moritz Rabinowitz som flyktet fra Tsar-Russland til Norge i 1901. Han drev flere forretninger og kjempet aktivt mot jødehatet i Norge. I 1941 ble han sendt til Sachsenhausen hvor han døde. I skrivende stund har kun et fåtall ytret seg negativt vedrørende pubens krav om vaksinepass på pubens hjemmeside på Facebook.