Folkets røst til Stortinget

Foto: Illustrasjon/riksteatret
Foto: riksteatret.no
Onsdag 4. juni kl. 13.00 spiller Riksteatret forestillingen Folkestyre 2014 i trappehallen på Stortinget. Med dette blir teaterforestillingen fra det norske folk til det norske folk fremført for landets fremste folkevalgte. 
0Shares

Riksteatret har reist Norge rundt og intervjuet folk om det å være en del av det norske folkestyret. Et av spørsmålene som ble stilt var “Hvis du kunne holdt en tale på Stortinget, hva ville du snakket om?” Nå skal altså svarene folket har gitt fremføres – nettopp på Stortinget.  

– Vi er stolte over å få fremføre Folkestyre 2014 for representantene i Stortinget, og tror at forestillingen kan gi våre politikere noe å tenke på. Den dårlige oppslutningen om EU-valget, og tendensene vi ser til at folk vender de tradisjonelle partiene ryggen, er kanskje et signal om at avmakten som våre intervjuobjekter gir uttrykk for, gjør seg enda sterkere gjeldende ute i Europa, og er noe som må tas på alvor, sier teatersjef Ellen Horn til riksteatret.no.

Folkestyre 2014 har denne våren vært på turné til 40 steder over hele landet. Forestillingen er åpen for stortingspolitikere, regjeringens medlemmer, ansatte i Stortinget og presse.