Anerkjent journalist blir hovedredaktør i «innvandringsfiendtlig» nettsted

Journalist og forfatter Alf R. Jacobsen får en redaktørjobb for nettstedet Document.
Journalist og forfatter Alf R. Jacobsen er tilknyttet det omstridte nettstedet document.no som "editor at large", ifølge nettstedet.
340Shares

– I går lanserte vi Alf R. Jacobsens skjellsettende bok «Stalins svøpe», og vi er stolte over å kunne annonsere at Jacobsen, en av landets dyktigste journalister, har takket ja til en rolle som redaktør – editor at large – i Document, ifølge nettstedet.

Editor at large, eller på norsk hovedredaktør, er en journalist som bidrar med innhold til en publikasjon.

Avisa Oslo har vært i kontakt med Jacobsen, som selv beskriver at han har inngått en avtale med Document.no som han kaller et «fremragende nettsted».

– Det er ingen annen grunn enn at jeg tror på ytringsfriheten. Det er snart på tide at massemedia slutter å marsjere i takt, og det er på høy tid at alternative stemmer blir hørt, sier han.

Omstridt og erklært “innvandringsfiendtlig”

Jacobsen er en anerkjent journalist og forfatter med fartstid i blant annet Finnmark Dagblad, Klassekampen, VG og Dagbladet.

Nyheten har også blitt omtalt hos Journalisten og Medier24 tidligere på lørdag.

Nettstedet er en del av den alternative pressen, sammen med rights.no og Resett. Tidligere Journalisten-redaktør Helge Øgrim kalte document.no for innvandringsfiendtlig i en kommentar i juli 2011.

Document.no er et innvandringsfiendtlig forum som etter hvert har utviklet seg til et arnested for galopperende muslimfrykt, dystopiske forestillinger om sivilisasjonens og frihetens undergang og politiske vrangforestillinger om hvordan politikere og medier sammensverger seg for å gjøre dette mulig.

Selv legger redaktør Hans Rustad vekt på nettstedets opplysningsagenda og bidrag til den demokratiske prosessen innenfor legale og rasjonelle former.