Investor gir Raja-bok til alle landets videregående skoler

Investor Jan Petter Sissener sier boken om kulturminister Abid Q. Raja "bør inspirere all norsk ungdom til å komme seg opp".
Investor Jan Petter Sissener gir Abid Rajas (V) bok til alle landets videregående skoler. Raja mener selv det er flott om boka kan bli brukt på skolene.
36Shares

– Det er en bok som bør inspirere all norsk ungdom og få dem til å skjønne at alle kan komme seg opp og fram, selv om barndommen er fæl, sier mangeårig Høyre-velger Jan Petter Sissener til VG.

Han omtaler boka «Min skyld» som åpenhjertig, og mener en kommer lenger inn på en politikers liv og sykdom enn noen annen bok.

I slutten av juli ble det kjent at Sissener ga 100.000 kroner i støtte til Senterpartiet i Oslo. Det er det samme beløpet det vil koste ham å gi alle landets videregående skoler Rajas bok. På spørsmål fra VG om han har som motiv å styrke de to partiene på bekostning av Arbeiderpartiet, er Sissener klar:

– Nei, Venstre støtter jeg fordi jeg ønsker å hjelpe dem over sperregrensen. Støtten til Sp var egentlig en støtte til Jan Bøhler, for et tryggere Oslo, sier han.

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja er glad for at boka hans kommer ut til samtlige videregående skoler i Norge. Til NTB sier han at målet med boka er å øke kunnskapsnivået.

– Da er det flott om boka kan bli brukt på skolene. Den er et forsøk på å bringe oss som ulike mennesker enda nærmere hverandre. Det er gledelig om min bok kan bidra til å bygge de mentale broene mellom oss som bor i Norge, uavhengig av hvor vi bor hen i landet, sier han til NTB.