Tusenvis av migranter har trengt seg sammen under bro i Texas

En stadig økende migrantstrøm ved grensen til USA skaper vanskeligere situasjon for migrantene og grensepolitiet.
Foto: Wikimedia Commons
Det er krise i Del Rio på grensa mellom USA og Mexico, der mer enn 9.000 migranter sitter samlet i en midlertidig leir, skriver New York Times.

De fleste av migrantene kommer fra Haiti, og har trengt seg sammen under en bro, ifølge avisa.

Migrantstrømmen over elva Rio Grande har overveldet de amerikanske myndighetene og ført til betydelige forsinkelser i behandlingen av ankomstene, selv om det jobbes på spreng.

Det var bare noen hundre migranter i leiren tidligere i uka, og antallet har økt i voldsom fart. Både føderale og lokale myndigheter venter at ytterligere tusener vi krysse den grunne elva de neste dagene.

Grensepolitiet vil sende flere betjenter til regionen for å «umiddelbart gjøre noe med» trykket av migranter og for å «sikre en trygg, human og ordentlig prosess».

Det er svært varmt i området, folk sover rett på bakken og sanitærforholdene blir stadig verre. Ifølge New York Times har migrantene kun tilgang til 22 mobile toaletter, og det finnes ikke rennende vann.

Texas’ guvernør, republikaneren Greg Abbott, har beordret delstatspolitiet og nasjonalgarden til å hjelpe grensepolitiet. Han mener at de føderale myndighetene ikke har gjort nok for å bremse migranttrykket.

– Biden-administrasjonen er i full oppløsning, og håndterer krisen ved grensa like dårlig som evakueringen fra Afghanistan, sa han.