Sak mot trippeldrapstiltalt kan bli utsatt

 
Foto: Skjermdump/GoogleMaps
Trippeldrapstiltalte Peter Beak (31) behandles på Haukeland sykehus uten vakthold. Ifølge helsepersonell ligger han an til å kunne bli lam, og rettssaken må dermed utsettes, skriver VGNett.
0Shares

Sør-sudanske Beak, som forsøkte å søke asyl i Norge, klatret 25. august opp på taket og hoppet fra en tre meter høy muravsats på taket i Bergen fengsel (bildet). Hendelsen skjedde i forbindelse med en psykologsamtale i fengselsgården.

Beak sitter i varetekt tiltalt for tre overlagte drap på Valdresekspressen i Årdal 4. november i fjor. Rømningsfaren har etterhvert også blitt vurdert som ikke-eksisterende, og 31-åringen lå ifølge helsepersonell an til å kunne bli lam, får VG opplyst.

Handelsen vil føre til at saken mot Beak, som skulle gjennomføres i løpet av september, nå må bli utsatt troligvis helt til januar neste år. 

– På generelt grunnlag så er det slik at tiltalte må anses for å være mentalt til stede for å kunne utøve sitt forsvar, sier statsadvokat Magne Nyborg til VGNett. 

Vurdert som tilregnelig
31-åringen er tiltalt for overlagt drap på passasjerene Brahim Khouya (53) og Margaret Molland Sanden (19) og bussjåfør Arve Kvernhaug (55). Han er også vurdert som strafferettslig tilregnelig ettersom det er fastslått at han ikke var psykotisk i gjerningsøyeblikket.

For de etterlatte er det tungt at straffesaken er utsatt.

– For mine klienter har det skapt en usikkerhet at det tar så lang tid før saken skal gå for retten, siden de var forberedt på en rettssak i slutten av september, sier bistandsadvokat Maria Ravnå til VGNett.