– Jeg beklager

Beklager "voldtekt" sammenlikningen. Men påstår arrangert ekteskap er det samme som arrangert sex.
Foto: Redaksjonen
Da Ulrik Imtiaz Rolfsen (42) uttalte i VG at «arrangert ekteskap er arrangert voldtekt», lot ikke reaksjonene vente på seg. Nå beklager han.
0Shares

I et langt innlegg i VG i dag under tittelen «Unnskyld» innrømmer den norsk-pakistanske «Haram»-regissøren at han har stukket hånden inn i et vepsebol.

«Og som vepsen så stikker norskpakistanerne og norskinderne meg i flokk når de føler seg angrepet», skriver Rolfsen.

– Det var feil å bruke ordet voldtekt. Noen ganger må man lytte til folket, sier Rolfsen til VG.

En av dem som har protestert høylytt mot voldtektsuttalelsen, er psykologistudent Usman Chaudhry (24), som reagerte med et innlegg i VG 27. september. Chaudry mener at Rolfsen har gjort til vane å promotere sine prosjekter ved «å slenge dritt» i ulike retninger.

Den påstanden stiller Rolfsen seg helt uforstående til.

– Jeg vil avvise at jeg har vært kynisk. Jeg har jo sagt det samme i alle år, uavhengig av når jeg har hatt prosjekter på gang. Opp gjennom årene har jeg hatt en rekke kronikker i VG, uten at det har sammenfalt med mine jobber. Dette er bare et tarvelig forsøk på å ta meg. Det at jeg setter agenda rundt det min film handler om, det skjønner jeg ikke kan være galt, sier Rolfsen.

Selv om Rolfsen nå beklager over to sider i VG, går han ikke av veien for å komme med andre påstander som også kan oppfattes som drøye. Han skriver blant annet: «De fleste arrangerte ekteskap fortoner seg som voldtekt» og «Arrangerte ekteskap er arrangert sex».