– Vi må få penger til å forebygge radikalisme

 
Foto: sarpsborgtiltusen.no
Ordfører-kollegene Jon-Ivar Nygård og Sindre Martinsen-Evje (bildet) etterlyser penger fra regjeringen i kommunenes kamp for å hindre nordmenn til å slutte seg til IS.

Statssekretær Jøran Kallmyr (Frp) i Justisdepartementet deltok i forrige uke på en stor konferanse i Sarpsborg. Der møtte Kallmyr ordførerne i Østfold, samt blant annet en rekke framstående politifolk. Rundt 400 personer deltok på konferansen som var iscenesatt av politirådene i Sarpsborg og Fredrikstad, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

– I regjeringens handlingsplan er det flere konkrete tiltak som vil bidra til å styrke kommunens kompetanse og gode arbeidsmodell, sa Kallmyr der.

Sak for kommunebudsjettet
Ordførerne fra Fredrikstad og Sarpsborg svarer ham med å be om mer penger.

– Her trenger kommunene penger på statsbudsjettet til å forebygge radikalisering og voldelig ekstremisme. Det er et kjempeløft på kompetanse som vi må gjøre nå og vi har også store utfordringer når vi skal ta imot dem som eventuelt måtte komme tilbake, sier ordfører Martinsen-Evje (Ap).

Kallmyr er ikke enig.

– Jeg tror dette er innenfor hver kommunes budsjett. Dette handler om utrolig små midler. Dette handler kanskje om å bli bevisstgjort på problemstillingen mer enn at man skal bruke store ressurser på det, sier han.