– Jeg vil se hvem du er

Nei takk: Anahita Hamedbarghi fra Horten Arbeiderparti er en sterk motstander av hodeplagg, som blant annet niqab, i voksenopplæringen.
– I vårt samfunn viser vi ansikt. Hverken niqab eller finlandshette hører hjemme her. For det handler ikke om religion, men om folkeskikk, er tonen fra politisk redaktør Hanne Skartveit på kommentarplass i dagens VGNett.
0Shares

Vi må kunne se hverandre for å stole på hverandre, poengteres det frem i kommentarartikkelen.

– Ville vi tillatt en en gjeng unggutter skulle møte opp på skolen med ansiktet skjult bak en finlandshette? Nei, det tror jeg ikke. Men på norske skoler i dag skjuler unge kvinner ansiktet sitt bak en niqab – et sort plagg som dekker alt unntatt øynene. Og det er ikke noe bedre.

Niqab, pønkere og totalitære ideologier
Videre poengterer Skartveit at for mange av niqabbrukerne er dette en synlig protest – mot foreldre, og mot samfunnet de lever i, som da pønkerne stakk en sikkerhetsnål gjennom kinnet på 70-tallet.

– Like fullt er niqaben et av islamistenes fremste symboler. Islamisme er en politisk ideologi. Den sier at det er islams lover som skal styre menneskenes liv, ikke lover skapt gjennom demokratiske prosesser. I sin ytterste konsekvens leder islamismen til terror – som alle udemokratiske og fundamentalistiske ideologier gjør.

– Vi så det med kommunismen, der arbeiderklassen skulle løftes og borgerskapet knuses. Og vi så det med nazismen, der den ariske rase skulle reddes, og jødene utryddes. Politiske retninger som hevder at noen mennesker er mer verdt enn andre, ender i vold og terrorvelde.

Handler om hva slags samfunn vi vil ha
I et sammensatt samfunn må vi være enige om noen grunnleggende verdier. Som at vi viser ansikt, i tillit til at vi vil hverandre godt, konkluderer Skartveit.

– Norge er et av landene i verden der folk stoler mest på hverandre. Her ligger noe av nøkkelen til vår suksess, som et vellykket demokratisk velferdssamfunn. 

Les hele kommentaren her.