Utstilling om fredsprisvinnerne

 
Foto: Claudio Castello
Fredsprisutstillingen 2014 – Malala og Kailash forteller historien om Malala Yousafzai og Kailash Satyarthis ustoppelige kamp for barns rettigheter. 

Utstillingen, som åpnet for pressen i dag, er Nobels Fredssenters tiende fredsprisutstilling i samband med utdelingen av fredsprisen.

Utstillingen lages i løpet av åtte hektiske uker. Fredsprisvinnerne selv åpner åpner utstillingen 11. desember, som varer frem til august neste år.

Begge fredsprisvinnerne har tatt aktivt del i utformingen av utstillingen. Malala har laget en personlig videohilsen, og vi har fått låne familebilder fra Malalas barndom. Kailash Satyarthi har tatt med den amrikanske fotojournalisten Lynsey Addario på aksjoner der barnearbeidere hentes ut, og på ulike senter hvor barna får et nytt og bedre liv. Etter Yousafzais eget ønske skal skoleuniformen hun hadde på seg da hun ble skutt i hodet av Taliban i oktober 2012, være del av årets Fredsprisutstilling

Foto : Claudio Castello

Oppe i andre etasje kan man også finne minner fra de siste fredsprisutstillingene, og fra tidligere vinnere samlet i Nobels hage (se siste bilde).

Foto : Claudio Castello

Bildene ble tatt av Utrops medarbeider på plass på Fredssenteret i går aften.

Foto : Claudio Castello

Foto : Claudio Castello