Britisk politi slår fast at bileksplosjon var terrorhandling

Britisk antiterrorpoliti avhører tre menn i forbindelse med eksplosjonen i en taxi i Liverpool søndag, som ifølge politiet var en mislykket terroraksjon.
19Shares

Én mann som var passasjer i taxien mistet livet i eksplosjonen, som fant sted utenfor Women’s Hospital i sentrum av Liverpool søndag.

Eksplosjonen skjedde rett før klokka 11 lokal tid, kort tid før britene holdt to minutters stillhet i forbindelse med Remembrance Day der man minnes landets falne soldater.

Russ Jackson, som leder politiets antiterrorenhet i området, omtaler ifølge BBC eksplosjonen som “en terrorhandling”, forårsaket av en sprengladning “som var bygd av passasjeren”.

Tre menn i alderen 21, 26 og 29 år er pågrepet og satt mandag i avhør. Den britiske sikkerhetstjenesten MI5 bistår politiet i etterforskningen.

Sjåføren låste dørene på bilen rett før eksplosjonen og hindret dermed trolig passasjeren fra å gå ut og inn på sykehuset.

– Taxisjåføren lyktes på heroisk vis å hindre det som kunne ha blitt en forferdelig katastrofe. Vi skylder ham en takk, sier Anderson til BBC.

Perry ble selv skadd i eksplosjonen, men ifølge Anderson fikk han ikke livstruende skader.

De tre ble pågrepet i Kensington-området i Liverpool søndag kveld, men heller ikke deres identitet er ikke kjent.

Ifølge folk i nabolaget flyttet mennene inn i en leilighet i området for et par måneder siden.

Ifølge politikilder og venner av sjåføren ba passasjeren først om å bli kjørt til katedralen i Liverpool, der det skulle holdes en minnegudstjeneste i forbindelse med Remembrance Sunday. Det skriver The Guardian.

Veiene i området var imidlertid stengt i forbindelse med markeringen, og taxien endte derfor opp ved sykehuset som ligger i nærheten av katedralen.