Trolig nye forhandlinger om asylbarn i dag

Håper på en løsning i asylbarnsfloken: Krf-leder Knut Arild Hareide.
Foto: Eirik Helland Urke
Forhandlingene om en asylbarnavtale fortsetter trolig onsdag etter at regjeringspartiene og støttepartiene ikke kom i mål tirsdag.  
0Shares

Lederne for regjeringspartiene og støttepartiene satt samlet i statsministerboligen tirsdag kveld. Kort tid før klokken 23 forlot partene hverandre etter å ha forhandlet i nærmere fire timer.

Frp-leder og finansminister Siv Jensen og justisminister Anders Anundsen ville verken prate med pressen på vei inn eller ut av forhandlingene. Imidlertid ble det klart at partene ikke hadde kommet til enighet da KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande møtte pressen.

– Nå må regjeringen gjøre en jobb, og så må vi finne et nytt møtetidspunkt. Jeg håper det kan bli allerede i morgen, sa Hareide.

Får fredagsfrist
Fylkeslederne i Venstre er samstemte i at regjeringen må gi Venstre og KrF full seier i striden. Flere krever at saken må løses før partiets landsmøte starter fredag.

– Om saken ikke er løst til fredag tilsier det politiske hjertet at en må trekke seg fra samarbeidet ut av hensyn til asylbarna, sier Geir Kjell Andersland i Hordaland til Klassekampen.

Skei Grande bekrefter at flere av de avgjørende møtene ble holdt uten at justisministeren, som har det konstitusjonelle og faglige ansvaret, var til stede.

– Asylfeltet er ett av de vanskeligste mellom oss og regjeringen, derfor er det oss partiledere som har forvaltet avtalen som har snakket om gjennomføringen, sier Venstre-lederen til VG.

Link til illustrasjonsbildet.