Ber kommunene ta imot flere flyktninger

 
Foto: Kristian Fabrizio Mendoza
Integreringsminister Solveig Horne (FrP) ber nå alle kommuner om å kartlegge hvor mange ekstra flyktninger de kan bosette i 2015 og 2016. 
0Shares

Statsråden ber kommunene om avklaring innen 27. mai i et brev, skriver imdi.no. I brevet påpeker Horne at “verden opplever nå en flyktningekatastrofe som vi ikke har sett siden annen verdenskrig” og at “nabolandene til Syria har store problemer med å klare den dramatiske befolkningsøkningen”

Så langt i år har kommunene sagt ja til å bosette 8 116 flyktninger, etter anmodning fra direktoratet. 

– For å skaffe til veie et beslutningsgrunnlag om hvorvidt Norge skal ta imot flere kvoteflyktninger, ønsker jeg å undersøke om kommunene har mulighet til å øke bosettingskapasiteten ytterligere i 2015 og i 2016, skriver statsråd Solveig Horne.

– Hvis antallet kvoteflyktninger økes til totalt 10 000 fra Syria over to år, vil det innebære et behov for å bosette ytterligere 3 500 i 2015 og ytterligere 4 500 i 2016, skriver Horne videre.

Slik ser anmodningen fra Barne- likestillings- og inkluderingsdepartementet til kommunene ut, med henvisning til hvor mange ekstraflyktninger de kan bosette.
Foto : regjeringen.no

Mange flyktninger som er innvilget opphold her i landet, venter fortsatt på å bli bosatt i en kommune. Ved månedsskiftet var det 5 256 mennesker, av disse 681 barn som i gjennomsnitt hadde ventet over ni måneder, melder imdi.no.

Les mer:

Aftenposten mener: Norge bør ta i mot flere syrere

Liv Tørres på NRK Ytring: Kampen om å være minst gjestfri