Vant fram med allmengjøringskravet

 
Foto: Claudio Castello
I Tariffnemda ble det i dag vedtatt allmenngjøring for bussjåfører som kjører turbuss. Vedtaket har ført til stor glede i transportbransjen.

Initiativtakerne YS og Yrkestrafikkforbundet (YTF) har hatt god støtte fra LO/Norsk Transportarbeiderforbund, samt NHO Transport i å stå samlet bak kravene til Tariffnemda.

Forskriften som nå er vedtatt skal nå utarbeides. Fra før har både Arbeidstilsynet, Politiet, Tolletaten, Statens vegvesen og skattemyndighetene uttrykt interesse for en samordnet kontrollinnsats.

Nå jobbes det med en plan for oppfølging, slik at den nye forskriften kan håndheves. Når den blir undertegnet, vil det komme informasjon om hva som blir allmenngjort, for eksempel lønn, diett og overnatting.

– Sosial dumping er en av våre kampsaker. YS og Yrkestrafikkforbundet har jobbet for allmenngjøring innen transport i to år, og er veldig fornøyd med to seire i Tariffnemda på kort tid, sier Jorunn Berland til NTB.

– Et virkemiddel mot sosial dumping
Utrop har kontaktet YTF for en kort kommentar etter at man fikk igjennom allmenngjøringskravet. Internt er det stor tilfredshet med hvordan det hele gikk.

 
Foto : ytf.no

– Vi er strålende fornøyd med å ha fått gjennom to allmenngjøringsseiere både innen gods og buss. Dette gir oss et sterkt virkemiddel mot sosial dumping, sier forbundsleder Svein Furøy i YTF.