Fengslet for åtte nye uker

Mulla Krekar, Amir Payan og Iffit Qureshi er kjerringer mot strømmen, skriver redaktør i Utrop Majoran Vivekananthan i debattinnlegget.
Foto: TV2
Mulla Krekar nektet å svare på spørsmål fra sin egen forsvarer og fra aktor under dagens fenglingsmøte i Oslo tingrett.
0Shares

Nå vil han altså fengsles for åtte nye uker, skriver Aftenposten.

Krekar (bildet) har sittet innesperret siden 26. februar, siden han ble pågrepet utenfor boligen sin etter at han hadde gitt et intervju til NRK, der han ifølge siktelsen oppfordret til en straffbar handling.

I intervjuet sier han blant annet at terroristene i Paris er helter. Terroristene massakrerte nesten hele redaksjonen i Charlie Hebdo, 12 personer. Krekar sier også at folk i Norge som måtte finne på å tegne karikatur av profeten Muhammed, fortjener å bli drept

Vil holde ham til rettssaken
Riksadvokaten har beordret mer etterforskning i saken før det ville bli aktuelt å ta ut tiltale, og har gitt frist til neste måned. Det eneste som gjensto, var ifølge Rødås å avklare et par spørsmål som gjelder de sakkyndige som skal oppnevnes til hovedforhandlingen i retten.

– Vi ønsker at Krekar skal holdes i varetekt frem til rettssaken mot ham begynner, og bergrunner det med at det er gjentagelsesfare. Saken lar seg ikke beramme før det foreligger tiltale, sier politiinspektør Vegard Rødås ved Oslo politidistrikt.