Desmond Tutu hedret med takkegudstjeneste i Oslo domkirke

Nobelprisvinner, menneskerettighetsaktivist og erkebiskop Desmond Tutu ble hedret i Oslo Domkirke sist helg.
Den avdøde nobelprisvinneren og menneskerettighetsaktivisten erkebiskop Desmond Tutu ble minnet med en takkegudstjeneste i Oslo domkirke søndag.
32Shares

Tutu døde 2. juledag, 90 år gammel. Takkegudstjenesten ble gjennomført av Den norske kirke (DNK) i samarbeid med Kirkens Nødhjelp.

– Jeg tror ikke det er noen i vår tid av kirkeledere som har hatt så stor betydning for så mange. Han ble en mange så opp til, både som en sterk åndelig leder, men også en sterk forkjemper for menneskeverd og menneskerettigheter, sier preses Olav Fykse Tveit i DNK til Vårt Land.

– Dette er ikke nok en begravelse, men en takk for hans livsverk og til inspirasjon for oss, fortsetter han.

Grunnet smittevernregler var det kun 50 inviterte gjester som fikk være til stede i Oslo domkirke, men gudstjenesten ble også vist på NRK. Blant gjestene var blant annet statsminister Jonas Gahr Støre, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og nobelkomiteens leder Berit Reiss-Andersen.

Desmond Tutu ble bisatt i en enkel seremoni 1. januar. Sammen med Nelson Mandela var Desmond Tutu en av de mest markante motstanderne av apartheidregimet i Sør-Afrika. I 1984 fikk han Nobels fredspris og var etter det en hyppig gjest i Norge.