Beklager antisemittisk tegning på bankkort

 
Foto: Privat
I går, 31. august, mottok Israels ambassade informasjon om at DNB Bank hadde ustedt et bankkort med karikatur av antisemittisk karakter. Banken vil umiddlebart beklage feilen.

En kikk på bildet (se øverst) viser et bankkort med en tydelig stereotypisk illustrasjon av en skjeggete jødisk karakter, med gullmynter i bakgrunnen. 

– Vi har vært i kontakt med banken, som har kommet med en klar og tydelig beklagelse. Vi ser det som meget positivt at banken innrømmer feilen, og samtidig påpeker at dette bryter med retningslinjene i DNB Bank, melder ambassaden i en pressemelding.

I en sms til ambassaden har DNB forklart at dette ikke handler om masseproduserte bankkort.

 
Foto : Skjermdump/Facebook

– Vi har en tjeneste for våre kunder som gjør det mulig for dem å lage sine egne kort. Bildet på kortet skulle aldri vært publisert uten en kontrollrunde. Vi beklager tabben og vil se igjennom våre rutiner for at slikt aldri skal skje igjen.

– Grovkornet og anti-semittisk
Leder for Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, er glad for at banken beklager feilen og så tydelig forstår at dette ikke skulle ha skjedd.

Foto: Arkiv.
Foto : Youtube screenshot

–  Samtidig forventer vi at de innskjerper rutinene. Hvis dette er et kort som er i bruk av noen, må det inndras. Dette er en grovkornet antisemittisk karikatur som har ingen plass i verden etter Holocaust, sier ARS-lederen til utrop.no.