Netthat kan gi tre års fengsel

Nett-troll kan gå hardere tider i møte hvis metoden til førsteamanuensis Hugo Lewi Hammer ved HiOA lykkes maksimalt med å varsle og filtere vekk hatefulle uttalelse og annet uønsket materiale.
Foto: Claudio Castello
Nå ser politiet deg dersom du herjer i kommentarfeltene.
0Shares

Kripos har opprettet sin egen Facebook-patrulje, som vil vise de norske nettbrukerne at man blir fulgt med i diskusjonsforumene rundt om på nettet. Nå vil de se deg når du kommenterer hatefulle ytringer rettet mot andre, og vil kunne gripe inn, skriver Dagbladet.

Ifølge Dagbladet fikk Kripos i fjor inn 227 meldinger om hatefulle ytringer på nett. Avisen skriver at Facebook-patruljen kan avdekke forhold som gir inntil tre års fengsel.

– Vi har opprettet denne Facebook-sida der vi ønsker å være synlige tilstede på Internett, for å komme i kontakt med publikum og ta litt plass på den Internett-arenaen der, sier politioverbetjent Yngvar Johnsen i Kripos til Dagbladet.

Terror forsterker netthets
Han forklarer at terroren i Paris og flyktningekrisen vi opplever, forsterker netthetsen i Norge.

– Diskusjonen på nettet bærer preg av krasse og tydelige meninger, og at det er veldig mange som har sterke ytringer der ute, sier samme mann til NRK Nyhetsmorgen.

Senterparti-politiker Sandra Borch som har anmeldt flere tilfeller av netthets mot seg selv, kaller tiltaker for “et skritt i riktig retning”.

Sp-politiker Sandra Borch, som selv er blitt utsatt for grovt hets på nett ved flere anledninger, er positivt innstilt til opprettelsen av nettpatruljen.
Foto : Lars Åge Kamfjord

– Jeg ser det som kjempepositivt at Kripos tar dette steget. Jeg håper at hvert enkelt politidistrikt får tildelt ressurser slik at de kan opprette hvert sitt ansvarsområde som kan jobbe for å begrense tilfellene av netthets, sier hun til Avisa Nordland, an.no.