– Klimaendringene årsak til Syria-krigen

 
Foto: Dan Marsh
Prins Charles (bildet) mener klimaforandringene er én mulig årsak til den pågående blodige borgerkrigen i Syria, skriver avisen Chard and Ilminster News. 
0Shares

Tronarvingen har lenge vært en lidenskapelig miljøforkjemper og satte krigen som har krevd livet til hundretusener, skapt millioner av flyktninger og vært arnestedet til Den Islamske Staten (IS), i sammenheng med tørke i landet i Midtøsten. 

I intervjuet med Sky News, som ble gjort før angrepene i Paris 13. november, men ble sendt mandag 23. november, snakker prins Charles om sin overbevisning om at det er forbindelser mellom klimaforandringer og terrorisme.

– Enkelte av oss varslet allerede for 20 år siden at hvis vi ikke takler disse problemene så vil ressursknapphet føre til større konflikter. En samlet effekt av disse klimaendringene vil også føre til tørke, og til at folk vil måtte flytte. I Syrias tilfelle har det vært en fem til seks år lang tørke som har ført til situasjonen vi har i dag, med krig, flukt og terror, uttalte prinsen til tv-kanalen.

Han oppfordet også regjeringer til å gjennomføre grønne tiltak på tross av sparepolitikken i Europa, og hevdet det er en “reell mulighet for at naturens reservoar går i vasken”. 

Lenke til illustrasjonsbildet.