Mann pågrepet etter drap på Manglerud og Grønland

Drap nummer to skjedde i Breigata på Grønland (avbildet)
Foto: Leila Feratovic
Tidlig onsdag morgen ble to personer drept, én på Manglerud og én på Grønland. Polititet bekrefter nå at en mann i 50-årene er siktet for drapene.

Klokken 07.38 fikk politiet melding om at en kvinne var knivstukket på Manglerud i Oslo. Kort tid senere døde kvinnen av knivskadene.

Klokken 08.21 kom det inn en ny melding om knivstikking på Grønland. Da var det en mann som ble knivstukket, som også døde av skadene. Det er ca. seks kilometer mellom Manglerud og Grønland. 12.05 ble en mann i 50-årene pågrepet for drapene. Mannen ble pågrepet på en adresse i Oslo.

– Siktede hadde relasjon til ofrene
På politiets pressekonferanse opplyste lederen for Seksjon volds- og seksualforbrytelser, Grete Lien Metlid, at ofrene ikke kjenner hverandre, men at siktede har en relasjon til ofrene. Metlid vil ikke gå ut med om de leter etter flere mistenkte.

– Slik det er nå er det én person som er knyttet til disse to hendelsene. Jeg kan ikke gå ut nå og si at vi leter etter noen flere, sier hun.

Føler seg trygge
Utrop har vært i kontakt med bebobere i Breigata på Grønland, der den andre knivstikkingen skjedde. En mann opplyser om at han ikke så episoden, men at han føler seg trygg i nabolaget sitt.

Politiet ber folk som har sett noe, eller har opplysninger om drapene, om å ta kontakt på telefon 22 66 96 00.