Over 1.000 migranter stanset i Den engelske kanal

Storbritannias minister for håndtering av ulovlig immigrasjon, Tom Pursglove lover strengere håndtering av menneskesmugling.
Foto: Richard Townshend
Over 1.000 mennesker har blitt stanset i forsøket på å krysse Den engelske kanal i små båter de siste to dagene, ifølge britiske myndigheter.

Den britiske kystvakten stanset mandag tolv småbåter med 395 mennesker om bord, mens den franske kystvakten stanset fire båter med 101 migranter om bord. Blant dem som ble satt i land ved Dover i Kent, var det flere barn.

Ytterligere tolv båter med 386 personer ble fanget opp av britene tirsdag, mens sju båter med 162 personer ble stanset av franskmennene.

5.000 migranter har hittil i år tatt seg til Storbritannia ved å krysse kanalen.

– Økningen i farlige kanaloverfarter er uakseptabel, sier Storbritannias minister for håndtering av ulovlig immigrasjon, Tom Pursglove.

– Ikke bare er det et åpenlyst misbruk av våre immigrasjonslover, men det rammer også britiske skattebetalere, risikerer liv og vår evne til å hjelpe flyktninger med å komme til Storbritannia via trygge og lovlige ruter, sier han.

Britiske myndigheter vil heretter slå hardt ned på menneskesmugling, lover han.

– Med vår nasjonalitets- og grenselov slår vi ned på menneskesmuglere og retter opp et skakkjørt system ved å gjøre det kriminelt å ankomme Storbritannia ulovlig. Vi introduserer også en strafferamme på livsvarig fengsel for dem som legger til rette for at noen kan ta seg ulovlig inn i landet, sier Pursglove.