Lanserer ny nettside til bruk i skolen

Slik ser den ferske nettsiden som er ment til bruk for elever i den videregående skole.
Foto: Skjermdump/aldrimer22juli.no/
I forbindelse med skolestart lanserer Antirasistisk Senter en ny nettside. Siden vil etter hvert komme i utgaver tilpasset ulike klassetrinn. Den første utgaven er for elever i videregående skole.
0Shares

Bakgrunnen for nettsiden er terroren vi opplevde 22. juli 2011. Nettsiden har utgangspunkt i et samarbeid med Helle Gannestad, AUF-medlemmet som uttalte ordene om at “Når en mann kan forårsake så mye ondt – tenk hvor mye kjærlighet vi kan skape sammen”.

Antirasistisk Senter har solgt armbånd med denne teksten påskrevet, og inntektene har vært med på å finansiere arbeidet med siden. Prosjektet har også fått støtte fra Utdanningsdirektoratet.

 
Foto : antirasistisk-senter.no

– Vi ønsker å bidra til undervisningen om krevende temaer som rasisme, fordommer, terror, folkemord og ekstremisme. Nettsiden er tenkt som et verktøy for elever og lærere, og dekker derfor mange områder i Kunnskapsløftet. Siden er også ment som en kunnskapsbase for folk utenfor skolehverdagen, og er derfor bygd opp som artikler under ulike relevante emner, sider prosjektleder Vivian Sørensen i en pressemelding.

– Øk kunnskapen om 22. juli
Gannestad påpeker at å øke kunnskap rundt terrorangrepene, og bevissthet rundt hvilke holdninger ungdom selv har, er to av de mest treffsikre våpnene vi som samfunn har for å sikre at dette aldri skal skje igjen.

– I samfunnet i dag føler mange på at de ikke har tilstrekkelig med ord eller setninger til å forklare hva som skjedde 22. juli og i tiden etter. Forhåpentligvis vil dette prosjektet være et gelender for lærere å støtte seg på, og bidra til økt kunnskap og refleksjon hos ungdommer som var unge da terrorangrepene skjedde, fortsetter Gannestad.

Leder i Antirasistisk senter, Rune Berglund Steen, sier nettsiden vil være et viktig prosjekt for Antirasistisk Senter i mange år fremover.

Foto: Arkiv.
Foto : Youtube screenshot

– Lite er viktigere enn at unge mennesker lærer om de forferdelige feilene menneskeheten ofte har begått på grunn av fordommer og hat

Linker (1) og (2) til nettsidene.