Leder anmeldt for vold på styremøte i Innvandrerrådet

Telemark Innvandrerråd styremøte i et møterom på Lie bydelshus i Skien sentrum som endte i en voldsepisode.
Foto: Skjermdomp/GoogleStreetView
Et styremedlem har anmeldt lederen i Telemark innvandrerråd for vold. Mona Osman har en helt annen versjon av hva som skjedde på møtet fredag

Et mannlig styremedlemmene ble sendt til Sykehuset Telemark i ambulanse, og har anmeldt lederen for vold, skriver Telemarksavisa.

– Jeg lå på sykehus til tirsdag, og går fortsatt på smertestillende medisiner. I dag har jeg anmeldt saken og vært i avhør hos politiet, sier et styremedlem i organisasjonen når TA ringer ham.

Mona Osman, som også var til stede og sitter i styret i Telemark innvandrerråd, forteller nå at hun har en helt annen opplevelse av hva som skjedde på møterommet.

– Lederen reagerte i en ren avvergingssituasjon. NN (han som ble sendt til sykehus) gikk mot meg i en heftig meningsutveksling. Jeg følte meg truet og var redd han skulle fly på meg. Da reiste jeg meg opp og stakk hånda mi ut, og traff brystkassa hans. Da kom Sahardid for å hjelpe meg. Han stakk fram en hånd, men slo ikke med knyttneve. Dette har vi sagt til politiet også, forteller Mona Osman.

Uenighet og voldsbruk

Hun hevder at voldsanmeldelsen er en hevnaksjon på grunn av uenighet i en sak mellom de to involverte.

– Jeg vurderte å anmelde NN for trusler allerede før han leverte sin anmeldelse, men vi håpet det ville roe seg og at det kunne bli en meglingssituasjon. Nå kommer jeg til å anmelde ham på fredag, når politistasjonen er åpen igjen, sier Osman.

Lederen har fortsatt ikke svart på Telemarksavisas henvendelser.