Sammen om et felles introprogram

Ikke flinke nok: NAV-ansatte bruker ikke tolk når det er nødvendig. Foto: http://www.flickr
Foto: Jørgen Schyberg
I mars skrev Akers Avis Groruddalen om signeringen av felles avtale for å få flere nyankomne innvandrere ut i arbeidslivet. Nå går NAV-kontorene i Groruddalen sammen om et felles introduksjonsprogram.
0Shares

Ordfører Marianne Borgen som åpnet programmet på Furuset bibliotek- og aktivitetshus roser initiativet, og mener det sårt trengs forbedring, skriver avisen Groruddalen.

 
Foto : Rødt Nytt

Dette er en avtale mellom bydelene Stovner, Grorud, Bjerke og Alna.  Bydelene har i lengre tid samarbeidet sammen og nå er tiden kommet for å sette dette ut i live.

Introduksjonsprogrammet innebærer at flyktninger som bydelen bosetter gjennomgår et to-årig program med norskopplæring og arbeidspraksis som hovedelementer.

Ikke godt nok
Borgen som sier at vi trenger å bli flinkere med introduksjonsprogrammet, mener det ikke er godt nok i dag, og gir ikke gode nok resultater melder Groruddalen.

– At flere fagmiljøer nå går sammen om å få flere ut i arbeid, er veldig positivt. Mange har lyst til å bidra til lokalsamfunnet. Dette er folk som har tro på fremtiden, har ressurser og vi må gjøre slik at de ressursene brukes i vårt samfunn, sier Borgen.

Viktig at program fører til jobb
Formålet med programmet er at deltakerne går over i ordinært arbeid eller utdanning etter gjennomført program. Bydelene får også samordnet tjenestene sine på en bedre måte, sier ordføreren som selv har jobbet mange år i Redd Barna og har besøkt asylmottak i hele landet.

– Det handler om å gi folk frihet. Det er også viktig at de føler de kan være økonomisk uavhengige. Det handler om å få folk til å føle seg verdsatt og gi noe tilbake til lokalsamfunnet man er en del av, sier Borgen og legger til at metoden kan brukes i andre deler av byen dersom man lykkes. 

– Også over hele landet. Vi har en jobb å gjøre, og det er fint at man kan gå sammen om dette, sier hun i følge avisen Groruddalen.