Svarer på hets med et smil

SNUR OM PÅ STEMNINGA: Dette er en av flere TikTok-videoer hvor Sørensen svarer på hatefulle kommentarer med et smil.
Foto: Skjermdump av TikTok-video
Kent Sørensen har 71 000 følgere på TikTok, og får både ris og ros. Blant tilbakemeldingene er det rasistisk hets. Dette gjør han om til morsomme videoer.
84Shares

“Gå tilbake til chipperlandet ditt din guling”, er en av mange rasistiske kommentarer Kent Sørensen har fått på sin TikTok-profil. I stedet for å la seg skremme vekk fra plattformen, har han gjort hatmeldingene til en del av innholdet sitt, ved å republisere dem i en video av seg selv der han svarer på en hyggelig og morsom måte.

– Slike meldinger gir meg også motivasjon. Dessverre er det mange som får slike henvendelser og da er det viktig for meg å vise at man ikke bør la seg påvirke av hat og mobbing, sier Sørensen til Utrop.

Sørensen er takknemlig for at han er trygg på seg selv og har god selvtillit

– Jeg har full forståelse for at ikke alle har det som meg, så det tenker jeg jo en del på.

Å møte hatefulle kommentarer med et smil, er noe Sørensen har gjort så lenge han kan huske. Han jobber som vekter, og er vant til å holde seg rolig når folk er aggressive og slenger hatefulle kommentarer.

– Jeg har nok alltid svart slik på hatefulle ytringer, men det er først på mine kanaler at det har blitt så synlig. Jeg lar meg ikke påvirke av slike meldinger. Jeg bruker nok mer tid på å finne på hvordan jeg skal svare på en humoristisk måte, sier vekteren som bor og jobber i Moss.

VEKTER: Sørensen heter “@sikkerhetsproffen” på TikTok fordi han jobber som vekter.
Foto : Privat

– Han hever seg over smålig hets

Psykologspesialist Kirsten Resaland er positiv til Sørensens måte å svare på hetsen:

– Jeg er begeistret for dette! Han gjør en fantastisk jobb i å ta luften ut av ondsinnede spørsmål. Hatten av til ham, sier hun til NRK.

Resaland har i mange år jobbet med psykisk helse hos ungdom, og tror flere unge mennesker sliter med å forstå konsekvensene av hatefulle meldinger.

– Han hever seg over smålig hets og viser alle andre at mobbing er verdiløst fjas som ikke fortjener å bli møtt med seriøsitet, sier psykologspesialisten, sier hun til NRK.

NRK  omtalte saken først.