– Hatprat på statsråders Facebook-sider

 
Foto: Skjermdump/Facebook
Kommentarer der innvandrere omtales som apekatter, afrikanere som fødemaskiner og hvor det antydes støtte til "borgerkrig", ligger ute på Facebook-sidene til to Frp-statsråder, skriver ABC Nyheter.
0Shares

Noen av kommentarene har fått ligge ute i ukevis, uten at statsrådene Sylvi Listhaug og Per Sandberg eller deres rådgivere har fjernet dem.

Språkforskeren og førsteamanuesis Anne Birgitta Nilsen, som ga ut boken Hatprat for to år siden., sier følgende om saken:

– Helt klart er dette hatretorikk. Jeg er overrasket over at sånt blir stående på sentrale politikeres Facebook-sider, det bidrar til å forsterke hat. Jeg synes det er veldig uhyggelig, sier førsteamanuensis og språkforsker  til NTB.

Omtalt som apekatter
Her er noe av det som har dukket opp på statsrådenes sider:

“Må det en borgerkrig til før politikerne forstår?” spør en av Listhaugs følgere. 

 “Man vet aldri hvor man har disse jævla apekattene de er jo vant til å hoppe fra træ til træ nei gi dem en banan”, kommenteres en av Per Sandbergs Facebook-oppdateringer.

Stortingsrepresentant Fredric Bjørdal (Ap)mener statsminister Erna Solberg (H) burde ta grep og viser til at Solberg skal delta under dagens hatprat-konferanse.

– Det er dobbeltmoralsk. Jeg synes Solberg burde slutte å opptre som moralsk veileder for alle andre og først ta ansvar for å rydde i egne rekker, sier Bjørdal til ABC Nyheter.

Vil ha takhøyde
Listhaug mener selv at det skal være høy takhøyde på hennes Facebook-side, men at man også skal vise nettvett.

– Vi skal tåle både ris og ros. Men å omtale andre mennesker på denne måten er helt uakseptabelt. Derfor: Ta ansvar og tenk over hva du skriver! Vi gjør så godt vi kan med å slette kommentarer som går over streken. Men som dere vet har vi et enormt engasjement, så det er svært vanskelig å oppdage alle kommentarer som burde vært slettet, skriver innvandringsministeren på sin Facebook-side.