Skal kåre historiens første “godhetstyrann”

 

I tillegg til juryen skal selvfølgelig folket få si sin mening; fra og med i dag åpnes det for at man kan stemme på sin favoritt på www.godhetstyrann.no. Stemmene fungerer som et femte jurymedlem og vil bli tungt vektlagt når vinneren utnevnes.

– Årets godhetstyrann skal være den gjeveste prisen for samfunnsengasjerte å motta. Den skal gå til noen som har utmerket seg positivt gjennom året som har gått, og vi legger vår egen definisjon av ordet til grunn for hvem vi har nominert i år, sier leder i Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom, Ingrid Aspelund, via en pressemelding.

Sålangt er de nominerte: AP-veteran Grete Fossum, Trondheim kommune v/ ordfører Rita Ottervik, bandet Razika, Stortingsrepresentant for SV Karin Andersen, P1-profil Rune Nilsson, ordfører i Stavanger Christine Sagen Helgø, rapduo Karpe Diem, Fagbevegelsen i Bergen v/ Roger Moum i Norsk Transportarbeiderforbund og Anne Åsheim i Postkom, aktivist Eirik Nilsen, samt blogger Kristin Gjelsvik.

– For en ære! I tillegg så uventet. Man forventer jo på ingen som helst måte noe i retur for å være et medmenneske, sier Gjelsvik når hun får høre hun er nominert.

Utdelingen av prisen vil skje på Kulturhuset i Oslo 24. november.