Falsk nyhet ga trusler

Flere barn med minoritetsbakgrunn skal på gratis svømmekurs i løpet av påskeferien.

“Nok en Islam vennlig ting vi kan boikotte, måtte det ikke komme en gjest til denne svømmehallen, det skal ikke lønne seg å svikte Norge”

Slik lyder en av postene i Fb-gruppen Vi som støtter Sylvi Listhaug på Facebook som beskrivelsen på en “nyhetssak”. Saken er gjengitt fra et høyreradikalt nettsted og delt hundrevis av ganger i gruppen, som har 38.000 følgere.

Truslene som har kommet til ansatte i administrasjonen på e-post har blitt meldt til politiet, ifølge TA, som først omtalte saken.

Lagt ut først på NRK
Nettstedet som er postet i Facebook-gruppen har sitert NRK i saken, men har lagd sin egen nyhet, der de melder at «Porsgrunn får halal-sertifisert svømmehall».

Ingressen i saken antyder også at årsaken til at man har valgt en løsning der man skal dusje med klærne på, er at man vil tilpasse seg islam.

– Selvsagt er dette bare tull og konspirasjonsteorier som noen forstyrrede personer har fått for seg, sier ordfører i Porsgrunn, Robin Kåss til NRK.

Han synes det er ille at falske nyheter fører til trusler mot kommunens ansatte.

– Ikke akseptabelt
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug er i permisjon, men hennes personlige rådgiver Espen Teigen reagerer på det som har skjedd.

– Å spre falske nyheter er uansett ikke akseptabelt, og jeg vil oppfordre alle til å være kritiske til det de leser. Når dette fører til trusler har det gått over stokk og stein, og dette er noe vi tar sterkt avstand fra, skriver Teigen i en e-post til NRK.