«Råder» norske politikere til å frykte voldsangrep fra nordmenn som er i «krig med islam»

Document.no har brutt Vær Varsom-plakaten, konkluderer Pressens Faglige Utvalg. Redaktør for Document er Hans Rustad.
Foto: Skjermdump Youtube - foredrag for MIFF
Document.no publiserte mandag en tekst som går langt i å antyde at norske politikere, «selv om de er beskyttet av livvakter», kan forvente voldsangrep fra høyreekstreme nordmenn fordi politikerne har «sveket oss», ifølge Filter Nyheter.

en kommentarartikkel slår en anonym skribent fast at Norge er i «krig med islam» og at nordmenn «ikke lenger kan oppføre seg som i en fredssituasjon».

Skribenten vil blant annet ha tiltak som overvåkning av alle norske moskeer, totalforbud mot hijab, deportering av terrormistenktes familiemedllemmer og konfiskering av verdisakene deres.

Redaktør for Document.no, Hans Rustad (66), vil ikke svare på spørsmål om artikkelen eller forfatteren direkte overfor Filter Nyheter, men skriver i en e-post at han senere vil publisere et «åpent svar» på eget nettsted.

På Facebook har Documents publisering av «Smalsarhorns» tekst i skrivende stund fått 718 reaksjoner og er delt 107 ganger, ifølge Filter Nyheter.

I kommentartråden ser enkelte av ytringene ut til å handle om vold eller våpenbruk. «DET rør på sei i VALHALL— SVERDENE blir kvest», skriver en person. «Bare fortsett politikere! Fremtiden er mørk for dere….både personlig og familierelatert», skriver en annen. «Nordmenn bør prioritere å gå bevæpnet. Bedre å bli tiltalt for ulovlig våpenbesittelse enn å bli stukket ned», heter det i ett innlegg.

Les hele saken i Filter Nyheter