SD-ansatt inviterte til feiring av Nazi-Tysklands innmarsj i Polen

Slik så SD-politkerens invitasjon ut.
Foto: Skjerdump/Aftonbladet
Sverigedemokraterna får kraftig kritikk etter at en ansatt i partiets riksdagsgruppe inviterte til feiring av årsdagen for Nazi-Tysklands innmarsj i Polen.
66Shares

Vedkommende, som ifølge Aftonbladet er ansatt i partiets riksdagsgruppe som politisk rådgiver, sendte innbydelsen til 30 andre i partiet.

I eposten ble de invitert til «med andakt» å bli med på en markering for å feire «83-årsdagen for Nazi-Tysklands angrep mot Polen».

Sverigedemokraternas pressesjef Oscar Cavalli-Björkman mener invitasjonen er misforstått, men medgir at brevet var uheldig formulert.

– Hensikten hans er å hylle dem som sto imot Nazi-Tyskland da de ble angrepet, sier han.

Flere av partiets ansatte og folkevalgte som mottok invitasjonen, kaller den uakseptabel.

– Jeg har sett den, og jeg har meddelt medarbeideren at det var totalt upassende. Han har bedt om unnskyldning, sier Sammy Almedal som leder Sverigedemokratenes sekretariat i Riksdagen.

Ifølge Cavalli-Björkman har avsenderen av brevet polsk opprinnelse og slett ikke til hensikt å feire nazistenes innmarsj.

– Narrativet er helt motsatt, det handler om en polsk medarbeider som ville markere en polsk høytid. Man lander i stedet på Socialdemokraternas skitne narrativ om oss, sier han.

(©NTB)