“Feiret” London-terroren med kake

Å trykke liker-knappen på Facebook-innlegg med hatefullt og truende innhold kan juridisk regnes som en republisering av innholdet, og være straffbart (Foto: Illustrasjon).

Enkelte skrev at de ville feire angrepet med “kake og champagne”, skriver nettstedet Filter Nyheter

 
Foto : Skjermdump/Facebook

I den aktuelle gruppen blir terroren flere steder også omtalt som en hevn for terroren i Manchester og London for noen uker siden mens det poengteres at muslimer nå får smake egen medisin”

I kommentarfeltet hos det britiske nasjonalistpartiet Britain First omtales den 47-årige waliseren Darren Osborne, gjerningsmannen bak angrepet, som en helt.

Radikalisert
I løpet av de siste ukene kan imidlertid den arbeidsledige 47-åringen ha blitt radikalisert, ifølge The Telegraph, i kjølvannet av terrorangrepene mot publikum ved Ariana Grande-konserten i Manchester (23 ble drept og 119 skadet, flere av dem barn), og etter angrepet rundt London Bridge og Borough Market, der radikale islamister drepte åtte og skadet 48.

Osborne skal blant annet ha ropt skjellsord etter en 12 år gammel asiatisk nabo, og kvelden før angrepet ble han kastet ut av sin lokale pub etter en høylytt krangel om innvandrere og muslimer, der Osborne uttrykte at han ville gjøre skade.