– Redningsbåtene i Middelhavet må snu

Sylvi Listhaug har en guffen retorikk, mener forfatteren av innlegget.
Foto: Torbjørn Tandberg
At redningsbåtene slutter å frakte migranter til Europa er det eneste som kan stagge krisen i Middelhavet, mener Frp-statsråd Sylvi Listhaug.  
0Shares

Innvandrings- og integreringsministeren (bildet) er tilbake på jobb fra fødselspermisjon, og gjør seg klar til valgkampen med dette utspillet.

Ifølge ABCNyheter uttrykker hun forståelse for at folk ønsker seg et bedre liv er forståelig, men at det gir ikke grunnlag for opphold i Europa.

– Europa må ha kontroll på yttergrensene. Det er ikke bærekraftig over tid med så stor innvandring av økonomiske migranter som vi ser nå, sier innvandrings- og integreringsministeren i et intervju med NTB.

Kun en mulig løsning
Over 100.000 flyktninger og migranter har siden januar krysset Middelhavet til Europa. Slik Listhaug ser det, er det bare én mulig løsning på situasjonen: Redningsbåtene må gjøre vendereis med migrantene som plukkes opp, og sette dem i land på kontinentet hvor de kom ifra.

– Løsningen er å få til en avtale med et land på andre siden. Det jobbes iherdig med dette i EU. Da vil dette stoppe med en gang. Det er ingen som er interessert i å betale masse penger for å bli plukket opp og satt tilbake til utgangspunktet, sier Listhaug.