Flerkulturelle profiler om årets valg

 
Foto: Jon Arne Arnseth
Vi har spurt fem kjente fjes om hvorfor de vil stemme, og hvorfor du som leser og stemmeberettiget også bør stemme.
0Shares

Sylo Taraku, rådgiver i Tankesmien Agenda

 
Foto : Privat

– Jeg stemmer ved årets stortingsvalg fordi jeg ønsker å ta vare på demokratiet i Norge. Uten aktiv deltakelse fra oss vanlige borgere, intet demokrati. Og jeg stemmer fordi jeg ønsker å være med å påvirke hvilken retning Norge tar i tiden fremover.

– Du må stemme ved årets stortingsvalg fordi du vil bidra til å opprettholde demokratiet og påvirke samfunnsutviklingen. Er du glad i demokratiet, må du stemme ved valg. Demokratiet forutsetter at mange deltar aktivt i det sivile samfunnet, men det å bruke stemmeseddelen er et minimum. Siden de fleste som bestemmer, er godt voksne mennesker, oppfordrer jeg spesielt de unge til å stemme.

Jeg ser det som min plikt som norsk statsborger å bruke retten millioner av mennesker skulle ønske de hadde.

 

 
Foto : Kristian Mendoza
Æsæl Manouchehri, generalsekretær i Likestilling, integrering, mangfold (LIM)

– Jeg stemmer ved årets stortingsvalg fordi demokratiet ikke blir optimalt uten at en stor andel av befolkningen stemmer. Du må stemme ved årets stortingsvalg, for uten din stemme forsvinner mangfoldet og ulikhetene i samfunnet vårt. Vi trenger alle samfunnets nyanser og meninger.

 

Wasim Zahid, kardiologspesialist, bedre kjent som Twitter-lege

– Jeg stemmer ved årets stortingsvalg fordi jeg ønsker å være med på å bestemme utviklingen av samfunnet. Du må stemme ved årets stortingsvalg fordi stemmeretten er en svært verdifull rettighet du ikke må ta for gitt.

Nasim Rizvi, gründer og blogger

– Jeg stemmer ved årets stortingsvalg fordi jeg ikke vil være en del av problemene som oppstår ved ikke å stemme riktig! Du må stemme ved årets stortingsvalg fordi det har aldri vært så viktig som nå å bruke stemmeretten, fordi de norske humane verdiene er i ferd med å vris og vrenges til det ugjenkjennelige, og mennesker kategoriseres.

Assad Nasir, forfatter, lærer og samfunnsdebattant

– Jeg stemmer ved årets stortingsvalg fordi vi trenger en regjering som jobber for vanlige folk med vanlige jobber. Du må stemme ved årets stortingsvalg fordi hver stemme teller, og fordi det nytter.

Hina Zaidi, skuespiller, kjent fra NRK-serien “Taxi”

– Jeg stemmer ved årets stortingsvalg fordi det å stemme er en rettighet. Man skal ikke ta det for gitt at det å stemme ved valg er noe alle kan gjøre. De som kom før oss, har kjempet hardt for denne retten. Jeg ser det som min plikt som norsk statsborger å bruke retten millioner av mennesker skulle ønske de hadde. Jeg er ikke dem overlegen. Jeg er bare heldig som bor i Norge.

– Du må stemme ved årets stortingsvalg fordi ut fra erfaringene i mitt eget hjemland vet jeg at det ikke er noen selvfølge å kunne stemme frem hvem man ønsker skal styre det landet du bor i. Mennesker blir drept med stemmeseddelen i hånda på grunn av korrupsjon.