Skeive muslimer tilbudt bønn

Foto: Arkiv.
Foto: Kristian Fabrizio Mendoza
Flere transpersoner er blitt kastet ut av moskéer. Nå vil Maryam Trine Skogen (bildet) finne teologiske åpninger for å kunne tilby dem å komme til bønn. 
0Shares

– Transpersoner har blitt kastet ut av moskéer. Jeg mener det er riktig å finne teologiske åpninger for å kunne tilby dem å komme til bønn, sier teologistudent og muslim Maryam Trine Skogen til NRK

Og det var nettopp det hun gjorde fredag, da hun ledet skeive muslimer til bønn. Ettersom flere av dem som deltok er drapstruet og har opplevd vold, ble bønnen holdt på hemmelig adresse.

Skogen mener alle muslimer har behov for å komme til Eid-bønn, og at det er en plikt. Men slik situasjonen er nå, er det mange som ikke føler seg velkommen i moskéene.

– Humanistisk konvertitt
Noman Mubashir, programleder i NRK, tror ikke det er tilfeldig at det er en norsk konvertitt, slik Skogen er, som står frem offentlig og arbeider for å styrke kvinner og homofiles posisjon i islam.

– Særlig kvinnelige konvertitter er vokst opp med humanistiske verdier. Disse verdiene forsvinner ikke over natta selv om man blir muslim. I sitt nye religiøse liv kan de bidra til å skape et nytt og mer humanistisk islam i tråd med vestlige verdier, selv om det også provoserer, sier Mubashir til NRK.