AUF-politiker hetset etter NRK-intervju

 
Foto: Skjermdump/YouTube/NRK
Etter et intervju med NRK på valgdagen, opplevde lederen i Grorud AUF hets og rasisme. Nå takker han alle som har støttet han i etterkant av all hetsen. 

11. september ble lederen i Grorud AUF, Anujan Kathir (bildefaksimilet), intervjuet av NRK. Etter intervjuet ble Kathir omtalt negativt i en artikkel i den sterkt innvandringskritiske 24avisen, som hadde overskriften: ”Er det dette Arbeiderpartiet skal satse på i fremtiden?”.

Da artikkelen ble delt av blant annet Frp-politikeren Tor André Johnsen, fyltes kommentarfeltet med trusler og rasistisk hets rettet mot Kathir.

I starten forstod ikke Kathir hva det hele dreide seg om. Men da han undersøkte 24avisen og leste artikkelen som hadde blitt skrevet, forstod han at det var en sterkt innvandringskritisk nettside. Og da Tor André Johnsen delte artikkelen, tenkte AUF-politikeren at det ikke kunne bli verre.

– Det er veldig synd at en stortingsrepresentant deler en artikkel fra en rasistisk basert nettavis som denne. Det er trist at en som har en så viktig jobb på Stortinget, gjør noe slikt. Jeg håper bare ikke han gjør noe lignende med andre ungdommer, forteller Kathir til Utrop.

Etter at artikkelen ble skrevet, har 24avisen blitt lagt ned og Frp-politikeren har beklaget seg i media. Han sa blant annet til Dagbladet at han tok avstand fra de ufine kommentarene, hetsen og hatretorikken som oppstod i kommentarfeltet da han delte artikkelen. Han ønsket ikke å bidra til det, og slettet av den grunn artikkelen.

Lettet
Kommentarene i kommentarfeltet gikk imidlertid inn på 17-åringen da han gikk gjennom alle.

– Det var utrolig trist. Voksne mennesker i 40 til 50 årene som mener jeg ikke er norsk når jeg er født og oppvokst i Norge. Det er synd at det fortsatt finnes slike mennesker i denne verden, men det er ikke mye man får gjort med det, sier Kathir.

Den unge politikeren er imidlertid lettet over at 24avisen er blitt lagt ned.

– Da er det ingen andre som kan bli utsatt for det jeg ble utsatt for. At nettavisen ble lagt ned, viser at det alltid er best å kjempe uansett hvor vanskelig det kan være, sier han.

– Samhold er viktig
I etterkant av hendelsen, har opptil flere støttemeldinger tikket inn på Facebook-siden til Kathir. En har skrevet: ”Stå på bror. Ikke la mennesker ta deg ned”, mens en annen har skrevet ”Min bror Anujan er fremtiden! Vi er i 2017 og USA har hatt en svart president. Wow dette er flaut”.

– Jeg vil takke alle som har støttet og motivert meg i denne perioden. Jeg setter stor pris på alle som har tatt seg tid til å sende meldinger overalt. Selv om jeg kanskje ikke har rukket å svare alle, ser jeg dere alle. Tusen hjertelig takk! sier Kathir.

Videre forteller han at han de siste dagene har innsett hvor liten verden er og hvor lite som skal til for å stå sammen.

– Det er viktig med samhold, og å stå for det man mener uansett hva som skulle stå i veien, sier han.