Tiåring invitert til mottakelse av kronprinsparet

 
Foto: Thor Nielsen
Nadia (10) sendte brev til Kongen for å takke for at hun og moren fikk oppholdtillatelse i Norge etter en strabasiøs flukt fra Syria. 

Torsdag er Nadia (10) invitert til mottakelse av kronprinsparet, ombord i Kongeskipet. Invitasjonen har hun fått etter at hun sendte et brev til kongen da hun og moren fikk oppholdstillatelse i Norge etter å ha flyktet fra Syria for to år siden.

– Vi ville takke for det, forteller Nadia til NRK.

Sammen med moren Fatima har hun bodd i Flatanger i snart ett år. Ifølge NRK var Nadia og Fatima Flatangers aller første flyktninger. Nå bor det omtrent 20 flyktninger i Namdalskommunen.

Håper de kan hjelpe
16. september kom faren Mamdoh og bror Anoar (13) også til Flatanger. Da ble familien endelig gjenforent, med unntak av eldstebroren Aiman, som er igjen i Damaskus og studerer til å bli lege.

– Eldstebror er igjen alene i Syria. Vi håper han får komme til Norge også. Vi søkte, men han fikk ikke familiegjenforening siden han er over 18 år, forteller Nadia til NRK.

Hun vil fortelle kronprinsparet om eldstebroren og håper de kan hjelpe henne og familien slik at han også kan komme til Norge.

Mottakelsen Nadia skal delta på, er en del av kronprinsparets offisielle fylkesreise i Nord-Trøndelag 20-22. september.