– Vi skal snakke mer om innvandring

Jonas Gahr Støre mener at partiet må snakke mer om innvandring
Foto: Tore Sætre/Wikimedia
Under sin tale på kartellkonferansen vedkjenner partileder Jonas Gahr Støre at partiet ikke leverte ved årets valg. Han trekker også frem at AP nå skal snakke mer om det som opptar velgerne – nemlig innvandring, melder Dagsavisen. 

Støre hadde flere ting å si om valgnederlaget og veien videre.

– Jeg tok valgnederlaget tungt. Som nære venner kan vi være dønn ærlige med hverandre og si det som det er: Vi som parti leverte ikke. Men jeg vil si: Fagbevegelsen leverte heller ikke. Vi sto sammen om deler av valgkampen, men en for stor del av LOs medlemmer stemte ikke på oss, forteller Støre fra talerstolen ifølge Dagsavisen.

AP-lederen tok også tak i kritikken som har kommet fra fagbevegelsen, som blant annet anklager partiet for å ikke ha nok fokus på de temaer som opptar vanlige folk. Innvandring er et sentralt tema i denne sammenheng.

– Vi skal på eget initiativ ta opp utfordringene på innvandringsområdet. Som frykten mange føler for at vi kan miste kontrollen med innvandringen, som vi gjorde i 2015. Som den sosiale kontrollen i en del etniske miljøer, og om at det i enkelte innvandrermiljøer er altfor få som jobber, eller for mange unge som risikerer å falle utenfor og bli kriminelle, uttalte Støre.

Klar linje i innvandringsdebatten
Han avviser imidlertid anklager om at de har funnet på en strengere innvandringspolitikk fordi de er redde for Frp, og påpeker at de alltid har hatt en klar linje på dette. Han innrømmer likevel at partiet kanskje har prøvd å unngå å komme på FrPs banehalvdel når det gjelder innvandring.

– Vi må ha tro på at vi kan ta debatten på våre premisser, for selvsagt skal dette være på vår dagsorden. Mange folk er opptatt av det. Og de ønsker å høre politikerne sine snakke om det. I perioder har de nesten bare hørt Sylvi Listhaug. Det går ikke lenger, fastslo Støre..