Magnus Devold forteller sin versjon: – Sumaya har min fulle støtte når hun anmelder

VENN: Komiker Magnus Devold var blant følget til Atle Antonsen da den mye omtalte trakasseringen mot Sumaya Jirde Ali fant sted.
Foto: Privat
 Sumaya Jirde skriver at hun er skuffet over at så mange bare satt og så på da hun ble trakassert av Atle Antonsen. Nå ønsker Antonsens venn å fortelle sin versjon av det som skjedde.
418Shares

– Jeg ble vitne til en veldig fæl situasjon for noen uker siden.

Slik starter komiker Magnus Devold en Instagram-story delt opp i tre deler.

I Sumaya Jirde Alis Facebook-innlegg, hvor hun beskriver hvordan Antonsen trakasserte henne på en bar for tre uker siden, nevner hun at flere satt rundt og så på uten å gripe inn. En av disse navngir hun. Og det er komiker Magnus Devold, som var på baren sammen med Antonsen.

Videre skriver Ali at Devold senere beklaget på en ordentlig måte for å ha vært passiv.

Les mer om hendelsen her: – Sumaya Jirde Ali anmelder Atle Antonsen for hatytringer : – Han grep tak i meg

Ble helt paff

Devold la ut sin versjon natt til onsdag hvor han uttrykker full støtte til Sumaya Jirde Ali.

– Sumaya har min fulle støtte når hun anmelder, skriver Devold.

Likevel ønsker Devold å formidle sin versjon av det som skjedde

– Jeg kom til bordet en stund etter de hadde satt seg og fikk derfor ikke med meg noe av tonen eller innholdet i samtalen før Atle , ut av det blå, sa til Sumaya: ” Du er for mørk til å være her”.

Videre skriver han at han ble helt paff og reagerte med vantro. Men ifølge ham selv, skal han ha grepet inn da Antonsen gjentok setningen

– Når han gjentar denne setningen reagerer jeg med å si noe a la “Atle det der er ikke greit å si”.

Sumaya Jirde Ali beskriver at komiker Atle Antonsen skal ha grepet tak i henne og fremmet nedsettende rasistiske ytringer mot henne.
Foto : Line Ørnes Søndergaard / Morten Brun

Maria Stavang grep inn

Ifølge Alis beskrivelse var Devold passiv, men fortalte tilsynelatende om situasjonen til sin samboer Maria Stavang som ankom litt senere.

Ali beskriver at Stavang tok fysisk tak i Antonsen for å holde ham unna.

–  Jeg river meg løs og med gråtkvalt stemme ber jeg ham om å ikke å ta på meg. Han ber meg igjen om å holde kjeft før han igjen forsøker ta på meg. «Vær så snill og ikke ta på meg», sier jeg. «Shut the fuck up», svarer han. Da sier Stavang «Atle nei, Atle nei» før hun holder rundt ham og fjerner han slik at vi kan passere. Jeg ser ikke hvor jeg går for jeg er midt i en hysterisk gråt. Stavang kommer til meg og Cathrine og trøster meg. Hun gjentar flere ganger at det ikke er greit å oppføre seg på den måten. Jeg blir gråtkvalt nå mens jeg skriver, for jeg husker hvor mye det der og da betydde for meg at noen andre enn min venninne støttet meg, skriver Ali i sitt Facebook-innlegg.

Devold forteller at han unnskyldte seg for at han først var passiv da han snakket med Stavang og Ali etterpå. Antonsen har i ettertid beklaget hendelsen.

Les Antonsens unnskyldning her: — Jeg har alltid respektert Sumaya