Kritiserer nei til midlertidig stopp av tvangsreturer

En ny, stor undersøkelse om innvandrerbefolkningens mediebruk og samfunnsdeltakelse, avslører at innvandrere i Norge stoler mer på myndighetene enn befolkningen som helhet.
Amnesty: – Stortingsavgjørelsen er forferdelige nyheter for afghanere i Norge, og en trist indikasjon på at politikerne i et av verdens rikeste land i verden har mistet medfølelsen.
0Shares

I forrige uke sa et Storting-flertall nei til et SV, MDG og Rødt-forslag om midlertidig stopp av tvangsreturer til Aghanistan inntil sikkerhetssituasjonen bedres, skriver Dagbladet.

Dette mener Charman Mohamed i Amnesty International er forferdelig nyheter.

– Stortingsavgjørelsen er forferdelige nyheter for afghanere i Norge, og en trist indikasjon på at politikerne i et av verdens rikeste land i verden har mistet medfølelsen. Livet i Afghanistan er fylt med farer, inkludert bombing, kidnapping og henrettelser. Å sende folk dit er grusomt og inhumant, sier han til Dagbladet.

Afghanistan-ekspert Kai Eide er enig i kritikken.

– Jeg blir flau på Norges vegne. Det verste er den manglende forståelsen for situasjonen i Afghanistan. Det er pinefullt å vite hvor små sjanser disse unge guttene vil ha videre i livet, sier han.

Også SV er skuffet over at forslagene ikke fikk flertall under avstemningen denne uka. Arbeiderpartiet og Senterpartiet stemte begge nei til forslagene.

Ikke Stortingets oppgave
– Ingen andre europeiske land har, så vidt meg bekjent, innført full stopp av retur til Afghanistan, sier Sps representant i kommunalkomiteen, Heidi Greni.

Hun viser til at det ikke er Stortingets oppgave å vurdere hvilke land eller områder som er trygge.

Dagbladet skal ha bedt om kommentarer fra Aps tre representanter i kommunalkomiteen, men har ikke fått svar.