Skamløse får Brosteinprisen

SKAMLØSE: (F.V:) Nancy hertz, Sofia N. Srour og Amina Bile har kalt seg for "De skamløse jentene", fordi de ikke er redde for å si meningen sin iennefor temaer som frigjøring og seksualitet
Kirkens Bymisjon gir Brosteinprisen for 2017 til de tre unge kvinnene som har skapt bevegelsen «De skamløse jentene».
Amina Bile, Nancy Herz og Sofia Srour (bildet) arbeider mot sosial kontroll og for personlig frihet. De tre unge jentene har de siste årene vært aktive som skribenter, debattanter, bloggere og foredragsholdere og motiverer mange unge kvinner til en frihetskamp i minoritetsmiljøene, og til protest mot diskriminering og rasisme i storsamfunnet.

Alle tre har i tydelige budskap gjennom mange kanaler gitt stemme til en ung generasjon fra minoritetsmiljøene i Norge, som krever og forventer forståelse, respekt og handling for sin personlige frihet.

De tre ga i høst ut boka «Skamløs» med fortellinger om sosial kontroll, og mottok i fjor «Fritt Ords Honnørpris», og statsminister Erna Solberg roste deres engasjement i sin nyttårstale i år.

Første fra kirken
Med Brosteinprisen fra Kirkens Bymisjon får «De skamløse jentene» for første gang en utmerkelse fra en kirkelig organisasjon.

– Som kirkelig organisasjon vet vi at det «De skamløse jentene» peker på også gjelder i kirkelige miljøer. De viser hvor tett kultur, religion og verdier henger sammen, og hvor krevende det kan være å ivareta sin personlige frihet i dette. Vi takker for klokskapen og utfordringen i dette engasjementet, skriver Kirkens Bymisjon i sin begrunnelse for prisen.

– Vi vet de bygger håp. Vi trenger kraften i deres engasjement, og tror det kan bidra til økt mangfold og inkludering i et livssynsåpent samfunn, sier generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal i Kirkens Bymisjon, i forbindelse med tildelingen av Brosteinprisen 2017.

Om tildelingen sier de tre prismottakerne:

– Det er veldig stas å motta Brosteinprisen. Vi håper at dette vil bidra til mer synlighet rundt temaet, og hvor bredt sosial kontroll rammer.