Fjernet bilde av barnehijab etter klage

Dette bildet er nå fjernet fra Bodøposten.
Foto: Skjermdump
Bodøposten illustrerte en artikkelen om Internasjonal uke i Bodø kommune med et bilde av et barn iført hijab. Nå har de fjernet bildet etter klage fra Født Fri. 

– Hijab er et symboltungt plagg, som også kommuniserer et budskap forbundet med kvinners skam og ære. Plagget brukes også til å undertrykke millioner av kvinner verden over, ofte med tvang. Det er heller ikke et så utbredt plagg i Norge at det rettferdiggjøres å frontes på denne måten. Ved å gi barnehijab denne type profilering forbundet med et arrangement som Internasjonal uke, som etter eget utsagn har til formål å «…feire innvandringen og mangfoldet», kobler man barnehijab mot positive verdier som mangfold. Og underkommuniserer dermed at mangfold kan bety så utrolig mye mer, skriver Født Fri.

Les mer om Internasjonal uke i Bodø.

– Intensjonene har sikkert vært de aller beste, men dette valget må uansett bedømmes for konsekvensene og ikke tanken bak. Vi oppfordrer Bodøposten til å endre bildet, og legge større ettertanke i hvordan de fremstiller slike saker i fremtiden.

Bodøposten har nå endret illustrasjonsbildet.