Hjelpeorganisasjoner mener Norge bør ta imot flere kvoteflyktninger

 
Foto: blog.charitynavigator
Redd Barna og Norsk Folkehjelp mener Norge bør ta imot langt flere kvoteflyktninger enn det regjeringen legger opp til i sitt forslag til statsbudsjett.
0Shares

I forslaget legger regjeringen opp til å ta imot 3.000 kvoteflyktninger neste år, 880 flere enn i inneværende år.

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) har bedt Norge ta imot 5.000 kvoteflyktninger neste år, og Redd Barna mener Stortinget bør si ja til dette.

– Det er bra at regjeringen øker antall kvoteflyktninger, men 3.000 er på langt nær nok, sier leder for politikk og samfunn i Redd Barna, Gunvor Knag Fylkesnes.

– 68,5 millioner mennesker er på flukt verden over, halvparten av dem barn. Samtidig har Norge noe av det laveste antallet asylsøkere på flere år, og vi har kapasitet til å ta imot flere. Vi oppfordrer Stortinget til å øke antall kvoteflyktninger til 5.000, som et svar på de enorme behovene i verden i dag, sier hun.

Norsk Folkehjelp deler dette synet og kaller regjeringens forslag «puslete».

– Ikke akkurat noe å juble for. Fortsatt er vi langt unna der vi bør være, sier leder for Flyktning og inkludering i Norsk Folkehjelp, Ingrid Sætre.

Å ta imot 5.000 kvoteflyktninger, slik FN har anmodet om, ville være helt innenfor det vi har kapasitet til og et bedre svar på de internasjonale utfordringene, sier hun.

(©NTB)