Dobbelt så mange ikke-religiøse som religiøse i Norge

Religion
Foto: Gift Habeshaw / Unsplash
En undersøkelse som ble offentliggjort på Human-Etisk forbunds landskonferanse lørdag, viser at et klart flertall i Norge oppfatter seg som ikke-religiøse.
0Shares

Undersøkelsen ble utført av Respons analyse for Human-etisk forbund, skriver Fritanke.no.

Tallene fra undersøkelsen viser at et klart flertall i Norge oppfatter seg som ikke-religiøse. 26 prosent svarer at de oppfatter seg som religiøs eller troende, og 55 prosent svarer at de oppfatter seg som ikke-religiøse eller ikke troende. 13 prosent svarer at de er usikre, mens seks prosent ikke ønsker å svare, skriver fritanke.no.

–Vi møtes ofte med et bilde av at Den norske kirke favner om lag 70 prosent av befolkningen og at vi i Human-Etisk Forbund favner rundt to prosent, sa generalsekretær i Human-Etisk forbund, Trond Enger i følge Fritanke.no. 

Enger fortalte under åpningsforedraget på landskonferansen at det er 24 prosent som identifiserer seg med kristendommen, mens 48 prosent er enten livssynshumanist eller ateist uten spesielt livssyn, hvis man snevrer det inn. 

Human-Etisk Forbund har gjennom hele historien hatt et syn på seg selv som å være i opposisjon. Generalsekretær Trond Enger mener denne mentaliteten må endres.

–Vi må ta inn over oss at vi ikke lenger er en minoritet, men en del av majoriteten i Norge. Samfunnet har endret seg siden vi ble stiftet for over 60 år siden. Dette må også politikerne ta inn over seg og vi må også stille krav til dem, sa han i talen til landskonferansen i følge fritanke.no.