Lemma Desta i Norges Kristne Råd har stort engasjement og drivkraft for verdens flyktninger, og organiserte solidaritetsmarsjen.
– Verdens flyktningdag er en dag for å hedre og ære flyktninger for deres mot og innsats, en dag for å oppmuntre alle som engasjerer seg å hjelpe dem og linder deres nød, sa han ifølge Norges Kristne Råds hjemmeside.
– Årets markering ser på utfordringer vi møter når samfunnet sakte og sikkert mister engasjementet for verden og mennesker i nød. Det må vi ikke godta.
I en e-post til Utrop skriver Ida Marie Haugen Gilbert i Norges Kristne Råd at solidaritetsmarsjen startet ved Fridtjof Nansens plass ved Rådhuset
– Vi vandret derfra til 7. Juni-plassen og Håkon VIIs statue, videre over til Slottsplassen, før vi fortsatte ned langs Karl Johan. Vi tok en kort stopp ved Eidsvollsplassen/Stortinget og avsluttet i St. Edmunds kirke for felles stillhet, appeller, bønn og lystenning. Flere lengeværende asylsøkere ble med på turen.
– Vi skal fortsette å si ifra
Jon Ole Martinsen (NOAS) holdt appell i St. Edmunds kirke og tegnet inn et mulig scenario – et som rammer de tusenvis av flyktninger og asylsøkere akkurat nå.
– Kirken har vært en bauta for flyktningers rettigheter. Hva om vi plutselig måtte rømme i morgen?
Kristina Quintano, Team Humanity Norway, la ingenting i mellom i sine to sterke appeller under solidaritetsvandringen.
– Vår største og første plikt må være at vi sørger for at mennesker ikke drukner i forsøket på å søke asyl. 14. juni druknet fem hundre mennesker i vårt ferieparadis. Dette er ikke en enkelthendelse, men et resultat av en villet politikk der EU gjør alt de kan for å holde noen av verdens mest sårbare mennesker ute av vårt synsfelt.