Samler inn ski til gjenbruk

SKI DET VIDERE ble for første gang holdt i slutten av januar. Mange møtte opp og var takknemlig for arrangementet
Foto: Privat
”SKI DET VIDERE” samlet inn brukt vintersportutstyr til folk som trengte det.

32 år gamle Pernian Shafiei er født og oppvokst i Norge, men foreldrene hennes kommer fra Iran. Hun er daglig leder på filmsentret OSLO16 og står bak ”SKI DET VIDERE”-arrangementet.

Pernian Shafiei har gått på ski siden hun var ei liten jente. Hun gledet seg til barnas Holmenkolldag.

Høy terskel

Shafiei forteller at tanken var å få flest mulig folk ut på ski. Hun mener også at det er en høy terskel for flere innvandrere å prøve å gå på ski.

Jeg skjønner godt at det kan virke veldig fremmed og skremmende for folk som kommer fra andre land som ikke har skikultur.

– Det er viktig med gode prosjekter der man kan stå sammen på tvers av alder, etnisitet og bakgrunn. Vi bor i et land der vinteren er ekstrem lang og for å komme seg gjennom vinteren er det viktig med morsomme aktiviteter. De fleste Nordmenn går på ski, men det er mange som føler et sterk utenforskap, sier Shafiei.

– Jeg skjønner godt at det kan virke veldig fremmed og skremmende for folk som kommer fra andre land som ikke har skikultur, og at de ikke vil bruke penger på utstyr som de ikke kommer til å bruke så ofte. Derfor mener jeg det er viktig å samle folk som har ski som de ikke trenger og gi det bort til de som ikke har, på den måten blir det en vinn-vinn situasjon, sier hun videre.

De fleste var norske

– Var det mange innvandrere som møtte opp?

– Det var litt overaskende at de fleste som dukket opp var etnisk norske, men det er like greit. Det kom en forelder som fant skøyter og hjelm til sønnen sin og han var storfornøyd med initiativet vårt, sier Shafiei.  

–Tenker dere å holde arrangementet neste år?

– Det var rundt 70 personer som kom til arrangementet, og vi kan gledelig si at det er noe vi kommer til å forsette med. Ideen kom så spontant dette året, så vi tok det på sparket, men neste år skal vi være enda tidligere ute med forberedelsene, avslutter hun.