Marit Hermansen mottok Kongens fortjenstmedalje

Mottok Kongens fortjenstmedalje: Marit Hermansen mistet sin sønn Benjamin Hermansen i 2001 da han ble stukket ned med kniv og drept på Holmlia i Oslo av tre personer tilknyttet nynazistmiljøet.
Foto: Monica Bjermeland / HL-senteret
Marit Hermansen var tydelig rørt da hun ble tildelt Kongens fortjenstmedalje for sitt arbeid mot rasisme og diskriminering på HLsenteret på Bygdøy fredag.

Det var flere prominente gjester til stede under utdelingen. Ordfører Marianne Borgen (SV), kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) og teolog Gunnar Stålsett var blant tilskuerne.

Under utdelingen underholdt elever ved Lusetjern barneskole, hvor Hermansen selv arbeider som lærer. Det var rektorer ved den samme skolen som hadde nominert henne til prisen. Marit Hermansen mistet sin sønn Benjamin Hermansen i 2001 da han ble stukket ned med kniv og drept på Holmlia i Oslo av tre personer tilknyttet nynazistmiljøet.

Utrettelige virke

– Utmerkelsen er høyst fortjent. Marit Hermansen har i en årrekke arbeidet for å heve bevisstheten om rasisme og diskriminering i norsk skole. Det står stor respekt av hennes utrettelige virke, sier direktør Guri Hjeltnes ved HL-senteret. HL-senteret har samarbeidet med Hermansen i flere år, blant annet i forbindelse med Benjaminprisen.

– Marit har valgt å bruke den personlige sorgen til å sette ord på rasismen som et samfunnsproblem. Vi vet at dette ikke har vært lett. Men gjennom dette har hennes sorg blitt vår sorg, sier Hjeltnes. (©NTB)