Sentral Høyrepolitiker:

– Kutt støtten til HRS!

 
Foto: Eirik Helland Urke
Stiftelsen Human Rights Service (HRS) fikk 1,8 millioner kroner i statsstøtte i 2018. Heidi Nordby Lunde, stortingsrepresentant og leder for Oslo Høyre, oppfordrer sin egen regjering til  å kutte støtten. 
Eva Holte
Latest posts by Eva Holte (see all)

Politihøgskolen og C-Rex senter for ekstremistforskning beskriver i en rapport om høyreekstremisme HRS som et av de nettstedene som oftest bidrar til å igangsette kommentartråder med hatefullt innhold og konspirasjonssnakk i Facebook-grupper. Rapporten ble ifjor høst overlevert Justis- og beredskapsdepartementet. 

Skjermdump
Foto : Privat
Fiendtlig mot muslimer

HRS har gjentatte ganger blitt beskyldt for å bidra til fiendtlig stemning mot muslimer i Norge. Likevel har den mottatt statsstøtte som «nasjonalt ressursmiljø på integreringsfeltet i en årrekke», skriver filternyheter.no.

Rive moskeene?

I mars i år ble det kjent at Dansk Folkeparti går inn for å rive 30 moskeer. Hege Storhaug i HRS falt for ideen og skrev på Facebooksiden til rights.no: – Bør Norge gjøre det samme? Det er et faktum at moskeer saboterer demokratiet og skaper enorme konflikter. 

– Kutt støtten!

Heidi Nordby Lunde reagerte med forskrekkelse på meldingen fra Storhaug. På sin private facebookside skriver Lunde: «Under en uke etter at femti mennesker i bønn ble drept på en moské i New Zealand føler Storhaug for å legge ut dette. Denne uka har regjeringen budsjettkonferanse, og alt tyder på at det vil bli budsjettmessig strammere fremover. Den enkleste posten å kutte burde være støtten til Human Rights Service. Lik og del om du er enig!»

Utrop har ikke lykkes i å få en kommentar fra Heidi Nordby Lunde.

Opprop på Facebook

Det var flere enn Heidi Nordby Lunde som reagerte med avsky over innlegget til Hege Storhaug. Kort tid etter dukket det opp en innstendig bønn på Facebook om å signerere et opprop mot statsstøtte til Human Rights Service.  

Hittil har 3184 signert oppropet. 

 Les mer om HRS-støtten og destruktiv nettdebatt.