Advokat kritiserer politiet etter moskébrann

Politiet har ikke mistanke om noe kriminelt etter brann i en moské som var under oppussing i Egersund før helgen.
Foto: Gunnar Kvassheim / Dalane Tidende
Advokat kritiserer Egersund-politiets konklusjon om at det ikke foreligger mistanke om noe kriminelt kort etter en brann i en moské under oppussing i Egersund natt til fredag.

Advokat Svein Erling Jensen bistår Egersund muslimske samfunn (EMS).

– Jeg reagerer på at politiet går ut og sier at det ikke er noe mistenkelig på dette tidspunktet. Jeg synes ikke det lokale politiet skal fortsette å etterforske denne saken. De har nærmest konkludert før saken er startet. Jeg vil derfor sende et brev for å be om at politi fra utenfor Egersund etterforsker saken, sier han.

– Politiet etterforsker videre og håper å kunne gå inn i den brannskadde bygningen mandag eller tirsdag, sier seksjonsleder Alf Skibstad ved Eigersund politistasjon til NRK.

Politiet har ingen mistenkte i forbindelse med brannen.

Bygningen som brant var tidligere kjent som Evangeliehuset i Egersund, men bygningen har ifølge Dalane Tidende stått tom i flere år og var under oppussing for å brukes som moské. Huset, som fikk omfattende skader i brannen, skulle brukes som muslimsk forsamlingshus for Egersund muslimske samfunn (EMS).

– Saken er under etterforskning. Det er per nå ikke noe som tyder på at det har skjedd noe kriminelt. Det er ingen mistenkte i saken. Vi har opplysninger om at bygget var under oppussing, sier Endre Thue, politifaglig etterforskningsleder i Sørvest politidistrikt til Dalane Tidende mandag.

Politiets innsatsleder ved brannen ga en lignende uttalelse mens slukningsarbeidet fortsatt pågikk. 

Dalane Tidende skrev i forrige uke at naboer til den nyetablerte moskeen i Egersund sentrum ba kommunen sette en stopper for virksomheten. De mente at det må søkes om bruksendring dersom bygget igjen skal tas i bruk som menighetslokale. Men verken rådmannen eller planteknisk utvalg i kommunen mente det var nødvendig å stille krav om det.