Moské i Egersund reagerer på henleggelse etter branner

Politiet har henlagt saken etter en brann i et tidligere bedehus som var under oppussing for å tas i bruk som moske i Egersund.
Foto: Gunnar Kvassheim / Dalane Tidende
Den muslimske menigheten i Egersund reagerer på politiets henleggelse etter brannene i moskeen tidligere i april.
0Shares
Menigheten pusset opp bedehuset «Evangeliehuset» for å bruke det som moské da to branner brøt ut natt til 12. april. Brannvesenet fikk slukket den første brannen, men én time senere startet en ny, separat brann, skriver Vårt Land.

– Politiet har nærmest konkludert før saken er startet. Jeg vil derfor sende et brev for å be om at politi utenfor Egersund etterforsker saken ­videre, sier advokat Svein Erling Jensen, som representerer den muslimske menigheten, til Dalane Tidende.

Kun dager før brannen protesterte naboer og sa menigheten måtte søke om bruksendring for å bruke bygningen. Den skulle rives for å gjøre plass til nye leiligheter og skulle brukes som moské i mellomtiden.

Saken er tidligere omtalt i Utrop

En nabo sier han hørte uvanlig mye lyd utenfor vinduet sitt den morgenen, kort tid før flammene sto gjennom taket.

– Bygget har blitt brukt til menighetsforsamling i mange år, så skjer dette rett etter at det ble bestemt at det skal bli en moské. Det er et litt rart tidspunkt. Også skjer det to ganger på én natt, sier han.

(©NTB)