Ordførere krever at Listhaug beklager

Ap-ordførerne (f.v) Øivind Sand, Ragnhild Bergheim og Ole Jacob Flæten er blitt provosert av Sylvi Lishaugs utspill om flyktningstopp.
Foto: Fotokollasje
Frp-nestleder Sylvi Listhaug ber om flyktningstopp i flere kommuner for å unngå «svenske tilstander». Nå krever flere ordførere at Listhaug beklager.
0Shares

Ordførerne i Skedsmo, Lørenskog og Rælingen tilbake mot Listhaug, som de mener går altfor langt ved å si at det er fare for at kommunene ender opp med «innvandrergettoer», melder Dagbladet.

Ordfører i Rælingen, Øivind Sand, vil at Listhaug skal beklage overfor alle som jobber med å integrere flyktninger i de nevnte kommunene. 

– Det hadde vært greit med en beklagelse fra Listhaug. Jeg synes det er ganske alvorlig å gå ut med slike påstander. Jeg ønsker en beklagelse på vegne av dem som jobber steinhardt med å integrere flyktninger. Jeg synes uttalelsene hennes undergraver arbeidet som gjøres, sier han til Dagbladet.

Omstridt 1. mai-tale

Sakens bakgrunn er Frp-nestlederens utspill om at kommuner med 15 prosent eller høyere andel flyktninger ikke skal bosette flere. 

Utspillet har sin bakgrunn i Frps nye rapport om innvandring og integrering. 

– Gjør de det, får de ikke en krone i støtte fra staten. Det gjelder Oslo, Lørenskog, Drammen, Skedsmo, Rælingen, Ullensaker og Askim, sa hun under sin 1. mai-tale, ifølge Dagbladet.

Tidligere i Utrop: Frp vil innføre flyktningstopp for norske «gettoer»

Sendt brev til integreringsministeren

Sammen har ordførerne forfattet et åpent brev til integreringsminister Jan Tore Sanner. I brevet heter det blant annet:

Vi har ikke såkalte innvandrergettoer i våre kommuner. Tvert imot har vi en god blanding av innvandrere og etniske norske innbyggere i våre bomiljøer. Vi har flyktningkontor som, sammen med frivilligheten, gjør en fantastisk jobb med å inkludere og integrere flyktninger som bosettes hos oss.

– Jeg er ikke skuffet over det Listhaug sa, men jeg er rimelig forbanna, fordi det er ikke sant, sier Øivind Sand (Ap), ordfører i Rælingen kommune, til Dagbladet.

– Det er sjeldent jeg har vært så provosert. Listhaug har gått langt over streken, tordner Ragnhild Bergheim (Ap), ordfører i Lørenskog kommune.

– Jeg synes Listhaugs uttalelser er utidige. Vi liker ikke å bli brukt i et spill om innvandring, sier Ole Jacob Flæten (Ap), ordfører i Skedsmo kommune.